2021-04-07 14:52:04• hírek • Agerpres

Fiatal zenészek adtak szabadtéri koncertet a COVID ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak - VIDEÓ

Fotó: specialarad.ro
Fotó: specialarad.ro

Koncertet adtak az aradi Filharmónia fiatal zenészei a város két COVID-kórháza előtt az egészségügyi világnap alkalmából.

A fiatal művészek hangszereikkel és kottáikkal előbb a tüdőkórház, majd a volt városi kórház - most COVID-kórház - előtti közterületen telepedtek le, hogy rögtönzött előadással kedveskedjenek az egészségügyi dolgozóknak. A 'koncerten' klasszikus zeneművek csendültek fel, amelyeket tapssal háláltak meg a kórházak alkalmazottai.


Dana Olar tüdőorvos a meglepetéskoncert után úgy nyilatkozott: a szolidaritás jeleként értékeli a zenészek gesztusát, főleg ebben az időszakban, amikor az egészségügyisekre hatalmas nyomás nehezedik a nyilvános térben. Gigi Aiordăchioae sebészorvos arról számolt be, hogy több mint egy éve nem vehetett már részt a Filharmonikusok koncertjén, minden napját a kórházban tölti. 'Örülünk, hogy mellettünk vagytok, és köszönjük a támogatást' - üzente az orvos a zenészeknek.


A művészek szintén megindultan nyilatkoztak az eseményről, mert - mint mondták - már jó ideje nem volt alkalmuk népes közönség előtt játszani.


Nem ez az első eset, hogy az aradiak látványos gesztussal fejezik ki az orvosok iránti szolidaritásukat: április elsején például, a járványügyi intézkedések elleni tüntetésekre adott válaszreakcióként, virágokat vittek a legnagyobb aradi COVID-kórházhoz az egészségügyi alkalmazottaknak.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: